1. Úvodní stránka
  2. Superpotraviny
  3. Justicia Carnea Blood Plant sušené listy

Justicia Carnea Blood Plant sušené listy

Tags: superfood

Justicia carnea, známá také jako brazilský opeřenec nebo květ plameňáka, je rostlina z rodu akanthus. Její listy se barví do červena při styku s horkou vodou a pomáhají povzbudit krev, často se používají místními obyvateli jako lék proti chudokrevnosti.

200 690 

Vrátit bez vysvětlení
Kvalitní poradenství k výrobku, zodpovězení všech otázek.

Pravidelné laboratorní testy

Odeslání v den objednávky
Záruka nejlepší ceny na trhu.

Justicia carnea, mezi jejíž běžné názvy patří brazilský opeřenec, květ plameňáka a jacobinia, je kvetoucí rostlina z rodu akanthus. Běžně se jí říká „Příliš vzdálená nemocnice“ nebo „Ježíšova krev“. Listy této rostliny se od horké vody zbarvují do červena. Tyto listy spolehlivě povzbuzují krev a místní obyvatelé je většinou používají jako lék proti chudokrevnosti.

Justicia carnea je léčivá rostlina široce používaná v Nigérii, o níž se uvádí, že má různé funkce včetně krvetvorného potenciálu. 

Vědci provedli několik hematologických a biochemických studií extraktu z listů Justicia carnea u anémie vyvolané fenylhydrazinem u krys albínů.

Podrobnosti o samotném experimentu vynecháme, celý článek bude k dispozici na odkazu (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28703962/) a přejdeme rovnou k závěrům.

Závěry: Extrakt z Justicia carnea nejenže zvrátil anémii vyvolanou fenylhydrazinem u potkanů, ale také zlepšil lipidový profil, což lze přičíst jeho bohatému fytochemickému, nutričnímu a vitaminovému složení. Výsledky studie tedy naznačují, že listy J. carnea lze využít k léčbě poruch lipidového metabolismu spojených s anémií.

Hmotnost25g, 50g, 100g
Země původuJižní Afrika

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Justicia Carnea Blood Plant sušené listy“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT…

Ashwaganda

Ashwagandha je komplexní rostlina známá již tisíce let v ájurvédské medicíně. Její účinky zahrnují zlepšení…

80 150 

Výběr možností This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page